Villa Sandi

Vinárstvo VILLA SANDI a LAGIOIOSA na nachádza neďaleko Benátok kde sa rozprestiera nádherná vínna oblasť Prosecca – Valdobbiadene.Vinárstva patria rodine Polegato už tri generácie, ktorá je okrem výroby kvalitných vín známa aj ďalšími aktivitami. Túto podnikateľskú dynastiu začal starý otec Mario začiatkom roku 1900 výsadbou viníc v známej oblasti Valdobbiadene. Po jeho smrti rodinný bussines prevzal do rúk syn Divo, ktorý však po tragickej autonehode zomrel. Keďže jeho synovia Mario a Giancarlo boli príliš mladý na podnikanie, zodpovednosť zostala v rukách ich energickej matky Amalie, ktorá bola v podnikaní úspešná. Jedna z najpredávanejších a najoceňovanejších fľaší RISERVA AMALIA MORETTI nesie jej meno. V súčasnosti sú obaja bratia veľmi známy. Mario je novátorom a predsedom známej značky GEOX vďaka čomu prenechal manažovanie výroby vín bratovi Giancarlovi, ktorý s novátorstvom nezaostáva. Jeho patentovaná fľaša nazvaná CLAXA vďaka izolačnému systému ponecháva víno v ideálnej teplote niekoľko hodín. Prestížnejšia VILLA SANDI prevzala názov podľa sídla firmy , nádhernej vily v paladskom štýle postavenej v roku 1622. Stavba obnovená bratmi je teraz národným monumentom a pod ňou sa nachádza niekoľko kilometrová spleť podzemných tunelov, ktoré boli počas 1. Svetovej vojny používané talianskou armádou. Teraz je to miestom oddychu miliónom fľašiam stareného vina. Z odrody viniča Prosecco vyrába La Gioiosa ročne 5 miliónov fľaší tichého vína a 10 miliónov fľaší frizante a spumante. Villa Sandi vyrába ročne 2 milióny fľaší a so svojím vínom Opere Trevigiana je dodávateľom pre pápeža a aj prezidenta Talianska. Villa Sandi je aj vlastníkom viniča z veľmi zaujímavej oblasti s názvom CARTIZZE, ktorá je srdcom najkvalitnejšieho hrozna. Táto oblasť má len 107 hektárov a 140 vlastníkov a nachádza sa v okolí dedinky San Stefano na západných svahoch . Prosecco CARTIZZE je určené len pre domáci trh, má vyšší zostatkového cukoru, jedinečnú vôňu a okrúhlu chuť. Prosecco Villa Sandi Cartizze sa stala absolútnym a jediným víťazom prestížnej súťaže TRE BICCHIERI 2011. Na výrobu prosecca sa tu kladie dôraz čomu zodpovedá fakt, že prosecco nie je starené vo francúzskych dubových sudoch alebo nerezových nádržiach z ocele, ale v ich vlastných fľašiach kedy sa nedotknuté po siedmych rokoch opatrne premiestnia do oceľových klietok kde ich stroj pomaly otáča z hora dolu a jemne trasie v rámci procesu. Keď je fľaša obrátená presúva sa do špeciálneho chladiaceho zariadenia, pričom sediment usadený v hrdle fľaše zamrzne. Keď je sediment zamrznutý fľaša sa môže otočiť a uvoľniť sa zátka. Následne fľaša pod tlakom prirodzene vylúči zamrznutý sediment a manuálne sa dolieva prosecco doplna. Villa Sandi a La Gioiosa prosecco je celosvetovo známe pre jeho výbornú chuť s kvetinovými tónmi. Vína rodiny Polegato sú preslávené a ohodnotené rôznymi významnými cenami prestížnych súťaží ako napríklad medzinárodná súťaž MUNDUS VINI, INTERNATIONAL WINE CHALANGE v Canade alebo aj nedávne Košické slávnosti vína či už spomínaná súťaž TRE BICHIERI.

 


OBSAH TEJTO WEBOVEJ STRÁNKY JE VHODNÝ LEN PRE OSOBY STARŠIE AKO 18 ROKOV.

Dbáme na zodpovedný prístup ku konzumácii alkoholických nápojov a preto Vás žiadame o potvrdenie Vášho veku.
Kliknutím na tlačítko "Mám 18 + rokov" potvrdzujete že máte minimálne 18 rokov.
Mám 18 + rokov Nemám 18 rokov
By click on button "Mám 18 + rokov" above you agree you are at least 18 y.o.