Novinky

Fever-Tree, prémiové nealko pre prémiové spirity

Fever-Tree je celosvetovo uznávaná značka sýtených, nealkoholických nápojov, ktoré dotvárajú miešané nápoje do úplnej dokonalostiUviedli ich na trh v roku 2005 v Spojenom Kráľovstve, Charles Rolls a Tim Warrillow, ktorí si uvedomili, že chýbajú na trhu prémiové sýtené nealkoholické nápoje, ktoré by sa kvalitou dokázali vyrovnať prémiovým i ultra prémiovým spiritom. Takto vznikol ich slogan: „Ak ¾ tvojho drinku tvorí nealko nápoj, miešaj s tým najlepším!“ (z angl. If ¾ of your drink is a mixer, mix with the best).

Už deviaty rok po sebe získala značka Fever Tree ocenenie najpredávanejšia značka nealkoholických nápojov používaných na mixovanie so spiritmi na svete. Pre ich kvalitu a obľúbenosť medzi milovníkmi miešaných nápojov sa dnes Fever Tree distribuujú do vyše 77-ich krajín sveta.

Výrobcovia vždy kládli veľký dôraz na detaily. Nápoje Fever-Tree sú namiesto plastových fliaš balené do sklenených a vďaka jednoduchému, ale pri tom sofistikovanému dizajnu fľaše, vzbudzujú dôveru, rešpekt a odzrkadľujú kvalitu nápoja vo vnútri.

 Názov ako aj logo značky je odvodený z anglického prekladu názvu stromu, rastúceho v Demokratickej Republike Kongo v Afrike, z ktorého pochádza základná surovina pre výrobu tonicov Fever-Tree – chinín.

Suroviny na výrobu nápojov sú získavané zo všetkých kútov sveta a Tim s Charlesom vynaložili nemalé úsilie pre získanie tých najlepších a najkvalitnejších. Chinín získavajú z Demokratickej Republiky Kongo v Afrike, citróny zo Sicílie, limetky a horké pomaranče z Mexika, zázvor z Pobrežia Slonoviny, Nigérie a Cochin, bazu a rebarboru z Anglicka, maliny zo Škótska, škoricu zo Srí Lanky, kardamón z Guatemaly, grapefruity zo Španielska, vanilku z Madagaskaru, citrónový tymián z Provensálska, koreň angostury z Južnej Ameriky a ešte mnohé ďalšie ingrediencie z mnohých ďalších kútov sveta.

Obrovskou pridanou hodnotou nápojov Fever-Tree je ich zloženie. Obsahujú len prírodné ingrediencie, neobsahujú žiadne pridané cukry, farbivá či konzervačné látky. Ich chuť je prirodzená, svieža a nezameniteľná.

Milióny kombinácii

Nápoje Fever-Tree boli vytvorené pre miešanie. Je pravda, že aj samostatne chutia výborne, ale predovšetkým ich poslaním je vyzdvihovať a dopĺňať chuť prémiovým spiritom. A keďže existuje veľké množstvo prémiových i ultra prémiových spiritov s rôznymi chuťovými vlastnosťami, Fever Tree má veľmi bohaté portfólio, ktoré neustále dopĺňa.

Vďaka rôznemu zloženiu a rôznej chuťovej škále je každý z nápojov Fever-Tree jedinečný. Každý tonic obsahuje rôzny podiel chinínu, majú rozdielne príchute, niektoré sú dochutené kvetmi, iné zas citrusmi či inými bylinkami. Prispieva to najmä ku všestrannej kombinovateľnosti s rôznymi alkoholickými nápojmi, pre vytvorenie lahodných miešaných nápojov.

Rada tonicov a sód je predovšetkým určená pre miešanie so spiritmi ako je gin, tequila či vodka. Naopak rada zázvorových limonád a coly je určená pre miešanie s tmavými spiritmi ako sú rum a whisky, či s vodkou pre dokonalý Moscow Mule. Pri takto širokom portfóliu si zaručene každý zákazník nájde tú svoju obľúbenú kombináciu.

Aktuálne dostupné portfólio

Fever-Tree Indian Tonic Water

Spojením olejov z rôznych botaník s pramenitou vodou a chinínom najvyššej kvality z Demokratiskej Republiky Kongo, vznikol Fever-Tree Indian Tonic Water. Jeho chuť je výrazne horká a čistá s osviežujúcim perlením a prirodzenými arómami botaník.

Párovanie: Tento tonic je „univerzálny“, čiže je možné ho kombinovať s akýmkoľvek prémiovým ginom, vodkou i ďalšími spiritmi.

Fever-Tree Mediterranean Tonic Water

Fever-Tree Mediterranean Tonic Water je unikátnym spojením chutí bylín, ovocia a kvetov. Tvoria ho esenciálne oleje z byliniek ako je citrónový tymián a rozmarín z pobrežia Stredozemného mora, odkiaľ pochádza aj jeho názov. Výsledkom je delikátny tonic s kvetinovými tónmi.

Párovanie: Prvotne bol vytvorený pre párovanie s prémiovými vodkami, ale výborne obohatí chuť citrusových i bylinkových ginov. Vyskúšajte v kombinácií s Tanqueray Sevilla, Bombay Sapphire, Gin Mare, či dokonca Campari, alebo s rumom Zacapa či Centenario pre dokonalý Rum & Tonic.

Fever-Tree Elderflower Tonic Water

Fever-Tree Elderflower Tonic Water, lahodný tonic s delikátnou, kvetinovou sladkosťou. Hlavnou ingredienciou na výrobu sú ručne zbierané, bazové kvety z anglického vidieka. Tie sa zbierajú počas noci, keď sú najvoňavejšie a ešte v tú noc sa z nich destiluje bazový olej s intenzívnou chuťou aj vôňou. Bazový olej dodáva výslednému tonicu jeho nezameniteľnú sladko-kvetinovú chuť. Do dokonalosti to zavedie už len chinín, vďaka ktorému sa vyváži sladká chuť bazy s jemnou horkosťou chinínu zo strednej Afriky.

Párovanie: Elderflower Tonic Water sa výborne páruje so sviežimi a kvetinovými ginmi a prémiovými vodkami ako sú napr. Martin Miller´s, Hendrick´s, Smirnoff či Ciroc, ale príjemne doladia aj chuť London Dry ginov.

Fever-Tree Bitter Lemon Tonic Water

Jedným z najsofistikovanejších tonicov Fever-Tree  je práve Fever Tree Bitter Lemon. Vznikol spojeným olejov z unikátnych sicílskych citrónov a chinínu najvyššej kvality z Demokratickej Republiky Kongo, ktorý sa používa do všetkých tonicov Fever Tree.

Párovanie: Svieža, citrusová chuť Bitter Lemon ladí najmä so sladkými ginmi, sloe ginmi a všetkými vodkami.  Vďaka špecifickej horkosladkej chuti sa najviac hodí k sladkým sloe ginom, ale nezanikne ani v kombinácií s London Dry ginmi či prémiovými vodkami.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water

Prírodné chute sladkej rebarbory z Anglicka v kombinácií so šťavnatou malinou zo Škótska, vytvárajú svieži, sladký a ovocný tonic. Vďaka zníženiu bežného množstva použitého chinínu oproti ostatným tonicom Fever-Tree, je Raspberry & Rhubarb tonic sladší a jemnejší. Jeho chuť podporuje prirodzené chute sladkých, ochutených ginov a pomáha im vyniknúť v cocktailoch. Je určený hlavne pre ženy, mladých a milovníkov sladkých, ochutených i ružových ginov. Taktiež môže osloviť tých, ktorý neobľubujú horký Gin & Tonic, alebo s Gin & Tonicom len začínajú.

Párovanie: Prémiové giny a vodky, ružové a sladké giny, London Dry giny, vermúty a aperitívy ako napr. Tanqueray London Dry, Gordons London Dry, Tanqueray Royale, Gordons Premium Pink, Cocchi Rosa, Cocchi Americano, Bombay Sapphire, Malfy Rosa a mnohé ďalšie.

Fever-Tree Ginger Beer

Fever Tree Ginger Beer sa podobne ako Fever-Tree Ginger Ale vyrába z troch druhov zázvora. Jedným z nich je zelený zázvor z Pobrežia Slonoviny, zemitý zázvor z Nigérie a čokoládový zázvor z Cochin. Kým Ginger Ale využíva zmes esenciálnych olejov získaných zo spomínaných zázvorov, pre výrobu Ginger Beer sa priamo používajú korene zázvoru, ktoré sa varia 24 hodín. Takto získa Ginger Beer omnoho výbušnejšiu a štipľavejšiu chuť.

Párovanie: Fever Tree Ginger Beer sa vynikajúco hodí k vodkám, pre prípravu legendárneho Moscow Mule, pričom nezanikne ani v kombináciách s prémiovými whisky či rumami.

Fever-Tree Ginger Ale

Pre výrobu Fever-Tree Ginger Ale sa zozbierali tri druhy zázvoru z celého sveta. Jedným z nich je zelený zázvor z Pobrežia Slonoviny, zemitý zázvor z Nigérie a čokoládový zázvor z Cochin. Ich esenciálne oleje sú zmiešané s pramenitou vodou. V porovnaní s Ginger Beer je oveľa jemnejší, sladší a jeho chuť je ľahšia.

Párovanie: Hrejivá chuť Ginger Ale príjemne dopĺňa prémiové whisky, rumy, mezcal a koňaky.

Fever-Tree Distillers Cola

Distillers Cola je nápoj uctievajúci oddanú prácu „distillerov“ a ich čas strávený výrobou unikátnych prémiových spiritov. Vďaka svojej chuti a jemnej sladkosti, Distillers Cola neprekrýva charakteristické chute spiritov. Práve naopak. Pomáha im prenikať priamo ku naším chuťovým bunkám, aby náš zážitok z vychutnávania cocktailov bol ešte intenzívnejší. Jeho receptúra pozostáva z 11 prírodných ingrediencií, vrátane karibského kolového orieška, limetiek z Tahity, vanilky z Madagaskaru a výberu korenín ako je pimento berry z Jamaiky. Výsledkom je kola, s bohatou a komplexnou chuťou a primeranou sladkosťou, ktorá napomáha vyzdvihnutiu prirodzenej chuti prémiových rumov a whisky.

Párovanie: Prémiové rumy a whisky ako napr. Pampero, Centenario, Remedy Spiced, Zacapa, Medellin, Johnnie Walker, Bulleit Bourbon, Bushmills, Unicum, Jameson, Tullamore, Jack Daniels, Bacardi, Plantation, Diplomatico

Fever-Tree Pink Grapefruit Soda

„Grapefruitová sóda pre dokonalú Palomu“ a.k.a delikátna sóda vyrobená z čerstvých ručne zbieraných grapefruitov zo španielského Alicante. Jej sviežosť je vyvážená prirodzenými arómami grapefruitu s jemnými tónmi kvetov a vyváženou sladko-horkou chuťou. 

Bublinky v nápoji podčiarkujú jej sviežosť, vďaka čomu je to perfektný mixér k prémiovým tequilám a vodkám, pre miešanie ľahkých letných spritzov.

Párovanie: Prémiové tequily, vodky, vermúty a aperitívy ako napr. Jose Cuervo, Don Julio, Ketel One, Smirnoff, Ciroc, Cocchi Rosa, Cocchi Americano, Campari, Aperol, Olmeca, Patron, Grey Goose

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.