Novinky

Raise Your Glass. Erase Malaria

Fever Tree je celosvetovo uznávaná značka sýtených nealkoholických nápojov, ktoré dotvárajú miešané nápoje do úplnej dokonalosti. Už piaty rok po sebe získala ocenenie najpredávanejšia značka mixérov na svete a vďaka širokému portfóliu tonikov, si získala zákazníkov po celom svete. 

Pre ich kvalitu a obľúbenosť medzi milovníkmi miešaných nápojov sa dnes nápoje FeverTree distribuujú do vyše 77 krajín sveta, pričom na Slovensko ju od začiatku tohto roka prinášame my.


Fever Tree uviedli na trh v roku 2005 v Spojenom Kráľovstve, Charles Rolls a Tim Warrillow, ktorí si jednoducho chceli len namiešať perfektný gin&tonic. „Ak sú tri štvrtiny vášho drinku zložené z nealka, používajte to najlepšie“. Týmto heslom sa riadi Fever Tree a od úplného začiatku. 

Každé z nápojov FeverTree má unikátne zloženie a chuť. Suroviny pochádzajú z rôznych kútov sveta a všetky boli starostlivo vyberané priamo zakladateľmi, Timoma Charlesom.  

Chinín, ktorý je základnou surovinou pre výrobu tonikov pochádza z koreňa stromu chinchona (v angličtine fever tree) a dodáva tonikom typickú horkosť. Chinín sa už dlhé stáročia používa v boji proti jednej z najnebezpečnejších ochorení, malárií.

 „Veľa komunít, odkiaľ dovážame suroviny na výrobu našich nápojov, je poznačených devastačnými dôsledkami malárie a ja som na vlastné oči videl úžasnú prácu, ktorú organizácia Malaria No More v týchto oblastiach odvádza. Verím, že jedného dňa si budeme môcť pripiť na globálne vyhubenie tejto choroby, ” vyjadril sa zakladateľ a CEO Fever Tree, Tim Warrillow.

Fever Tree už niekoľko rokov stojí za projektom RaiseYour Glass. Erase Malaria, ktorý sa v posledných rokoch snažil o zvyšovanie povedomia o tejto chorobe a prízvuku je, že je dôležité konať. Ľudia po celom svete pozdvihli svoje poháre s gin tonikom a zdieľali svoje fotky na sociálnych sieťach. 

Za každú fotku Fever Tree darovalo organizácií Malaria No More päť libier. Za minulé roky takto vyzbierali milióny eur na podporu boja proti tejto zákernej chorobe. 

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.