Novinky

Singlemalts: Distillers Edition.


Ako vylepšiť to čo je už dokonalé? S touto otázkou sa hrali master distilleri známych značiek škótskych singlemalt whisky: Talisker, Oban, Cragganmore, Glenkinchie, Dalwhinnie a Lagavulin. Až prišli s dokonalým riešením. Distillers Edition.

V konečnom dôsledku dokonalosť prekonať nie je možné a musíme podotknúť, že všetky spomenuté singlemalty, sú svojim spôsobom dokonalé. Vyhrali už mnohé prestížne ocenenia na celosvetových súťažiach a priazeň mnohých whisky entuziastov. Každá z týchto značiek whisky dozrieva vo svojom regióne, kde získava svoju chuť i tóny nespútanej a divokej Škótskej krajiny. Sú tradičné a jedinečné, presne tak ako sa vyrábajú už dlhé roky. Jediný spôsob ako sa pokúsiť o umocnenie dokonalosti bolo zmeniť zrenie v sudoch. A takto vznikla nová Distillers Edition, ktorá dozrieva na dva-krát, raz tradične a raz v sudoch po špecifickej odrode vína, pričom pre každú z daných singlemalt, master distilleri vybrali konkrétne sudy po konkrétnej jednej odrode španielskeho vína.


Čím sú whisky z Distillers Edition jedinečné?

Vďaka druhému zreniu sú Singlemalt whisky z Distillers Edition:

Komplexné: každá whisky z Distillers Edition dozrieva dvakrát, čím získava ešte komplexnejšie chute a tóny,

Exkluzívné: každý rok sa z Distillers Edition vyrobí len limitované množstvo,

Jedinečné: sudy, v ktorých prebieha druhé zrenie, boli „vypláchnuté“ špeciálnou odrodou španielského vína, každá whisky zo Distillers Edition má priradenú jednu odrodu vína, po ktorej zreje v sudoch.  

Zberateľským kúskom: prirodzeným procesom výroby je každá várka úplne jedinečná,

Rozdielne: tóny vo vôni pre Distillers Edition sú intenzívnejšie, chuť je bohatšia a sladšia,

Verné originálu: druhé zrenie umocňuje charakter originálu, neprekrýva ho,

Vzácne: Distillers Edition sa vďaka druhému zreniu vyrába dlhšie a v limitovanom množstve, preto nedokáže kompletne uspokojiť dopyt,

Za rozumnú cenu: svojou hodnotou a cenou je to jedna z najlepších limitovaných edícií whisky na svete.

Whisky Glenkinchie Distillers Edition

Oblasť: THE LOWLANDS – kvetinové tóny ako tráva a zimolez v harmónií so sladkými tónmi karamelu a škorice.

Whisky Glenkinchie 2008 druhým zrením v ex-bodega Amontillado drevených sudoch získava orieškovejšiu, okruhlejšiu, hlbšiu, sladšiu, kvetnatejšiu a suchšiu arómu i chuť ikonického Glenkinchie 12YO.

Whisky Glenkinchie 12 YO - dozrieva v amerických dubových sudoch. Je jedným z najobľúbenejších single malt whisky, ktoré pochádza zo škótskych nížin.


Whisky Cragganmore Distillers Edition 

Oblasť: SPEYSIDE – dymová a hlboko komplexná s tónmi jabĺk, muškátového orieška a vanilky.

Whisky Cragganmore 2008 druhým zrením v ex-bodega Port drevených sudoch získava šťavnatú a okruhlú hĺbku s umocnenou komplexnosťou dymových aróm i chutí slávneho predchodcu, Cragganmore 12YO.

Whisky Cragganmore 12YO dozrieva v amerických dubových sudoch. Je jedným z najobľúbenejších single malt whisky, ktoré pochádza zo škótskych nížin.


Whisky Lagavulin Distillers Edition 

Oblasť: ISLAY – prenikavá rašelina, dym a slanosť, ktorá sa postupne odkrýva, vrstva čo vrstva

Whisky Lagavulin 2005 druhým zrením v ex-bodega Pedro Ximenez drevených sudoch získava intenzívnu hrozienkovú sladkosť, ktorá sa v harmónií snúbi s dymovou silou Lagavulin 16YO, vytvára tak masívnu a bohatú chuť tejto whisky.

Whisky Lagavulin 16YO sa vyznačuje masívnou arómou rašelinového dymu, ktorý je typický práve pre túto časť krajiny.


Whisky Talisker Distillers Edition 

Oblasť: OSTROVY – plné telo s rašelinovými a dymovými arómami a chuťou

Whisky Talisker 2007 druhým zrením v ex-bodega Amoroso drevených sudoch získava svoju bohatú a ovocnú sladkosť, ktorá vyzdvihuje rašelinový a korenistí šarm populárneho Talisker 10YO. Výsledkom je bohatá whisky s hlbokým charakterom.

Whisky Talisker 10YO je plný, štipľavej komplexnosti s koreneným charakterom, ktorý oživuje hladká dymovosť a pretrvávajúci, sladký, rašelinový záver.


Whisky Oban Distillers Edition 

Oblasť: ZÁPADNÁ ŠKÓTSKA VYSOČINA - plné telo s rašelinovým úderom.

Whisky Oban 2003 druhým zrením v ex-bodega Montilla Fino drevených sudoch získava bohatú ovocnú a námornú chuť. Snúbi sa so sviežou a sladkou arómou, a chuťou obľúbeného Obanu 14YO v explozívnu, bohatú a hlbokú whisky, ktorá hrdo reprezentuje Oban.

Whisky Oban 14YO získava svoj charakter zo západného pobrežia škótskej pevniny. Je mimoriadne hladký a plný odvážnych, námorných chutí ostrovov.


Whisky Dalwhinnie  Distillers Edition 

Oblasť: ŠKÓTSKA VYSOČINA – obzvlášť výrazná chuť s tónmi kvetov a sušeného ovocia

Whisky Dalwhinnie 2004 s druhým zrením v ex-bodega Oloroso drevených sudoch prináša bohatú, sladkú chuť a štipľavú komplexnosť. Zrenie umocňuje kvetinové a medové arómy a chuť Dalwhinnie 15YO.

Whisky Dalwhinnie 15YO je perfektným príkladom whisky zo škótskej vysočiny. Má delikátne kvetinové arómy, príznačný náznak vresu, jemný a ľahký záver. Táto edícia je plná charakteru.

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.