Novinky

ŠAMPANSKÉ S VÍŤAZNÝM ÚSMEVOM

Za každou veľkou značkou nájdete veľký príbeh, jedinečné stretnutie, ľudské vášne, emócie. Výnimkou nie je ani Piper-Heidsieck, ktorý sa v medzinárodnej súťaži The Best Wine of the World len nedávno stal najlepším výrobcom champagne na svete za rok 2021!

Do dôležitého medzinárodného súboja sa v rámci platformy Tastingbook.com zapojili až tri milióny hlasujúcich (hlasovalo spolu 190 tisíc vinárskych expertov zo 115 krajín sveta). Napínavé finále prebiehalo prostredníctvom dvoch kôl slepej degustácie v novembri a decembri 2020 vo fínskych Helsinkách, a známe bublinky z Francúzska sa stali jednoznačným víťazom vo svojej kategórii.

Možno sny o podobných víťazstvách hnali dopredu aj Christiana Heidsiecka (synovca zakladateľa Florenca Louisa), keď sa v roku 1828 oficiálne spojil s ďalším vínnym vizionárom Henrim Guillaumom Piperom, aby definitívne spečatili dlhodobý úspech prvotriedneho šampanského, postupne obľúbeného na celom svete. 

Značka Piper-Heidsieck odjakživa smerovala na panovnícke dvory, na najluxusnejšie miesta, kde sa konali výnimočné udalosti. Čínski cisári, habsburské princezné, zamilované páry, ľudia, ktorí túžili po tom najlepšom a snívali o najväčšom – tí všetci ochutnávali bublinky Piper-Heidsieck a šírili jeho dobrú povesť ďalej. Tá sa nezastavila ani po smrti Christiana Heidsiecka v roku 1835, keď už bol Piper-Heidsieck stabilnou medzinárodnou značkou so svojimi osvedčenými výrobnými postupmi, zaručenou kvalitou a jedinečnosťou.

Vždy na strane hviezd a víťazov

Výnimočné bublinky postupne objavil aj Hollywood – v roku 1933 sa fľaša Piper-Heidsiecku objavila vo filme Laurera a Hardyho Sons of the Desert a po ňom v mnohých ďalších ako symbol a synonymum luxusu a najvyššej kvality. Značka si zahrala svoj part aj počas Druhej svetovej vojny, keď v pivniciach statku Piper-Heidsieck ukrývali francúzski vojaci počas odporu zbrane. Šampanské len tak potvrdilo svoju povesť, že vždy stojí na strane víťazov...

Po vojne lahodné bublinky s radosťou popíjali také hviezdy ako Fred Astaire, Humphrey Bogart, či Marilyn Monroe, ktorá vraj mala najkrajšie ráno práve s pohárikom Piper-Heidsiecku. Odvtedy sa stala značka pravidelným účastníkom všetkých veľkých svetových filmových festivalov. V roku 1985 slávny champagne house - na počesť 200. výročia vzniku - potvrdil svoju hviezdnosť výnimočnou edíciou šampanského, ozdobeného diamantmi značky Van Cleef@Arpels. Šampanské spolupracovalo aj s mnohými svetovými návrhármi.

Od roku 1995 sa značka nadýchla do trochu modernejšieho šatu vďaka novým výrobným priestorom a zariadeniu vinárstva, ktoré len prispeli k filozofii značky Piper-Heidsieck, nemeniacej sa celé roky: Osvedčená kvalita bez kompromisov, podporovaná neustálymi inováciami. Tej sa samozrejme držia aj noví majitelia, ktorí prevzali vedenie spoločnosti od roku 2011 – rodina Descoursovcov. 

Napriek zmene vlastníkov sa nič nezmenilo na hodnotách, na ktorých Piper-Heidsieck dodnes stavia: Najvyššie majstrovstvo naslovovzatých odborníkov (dnes najmä v osobe hlavného vinára Emiliena Boutillata, ktorý je do veľkej miery zodpovedný za čerstvý titul najlepšieho champagne domu podľa BWW), pokračovanie vo vzácnych tradíciách a oddanosť štýlu, stelesňujúceho francúzsku ľahkosť, eleganciu a umenie života v spojení s tvrdou prácou, ktoré ich doviedlo k trvalým úspechom na svetovej scéne, aj najnovšiemu z mnohých ocenení značky Piper-Heidsieck – najlepší champagne house pre rok 2021!

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.