Novinky

Miniatúrky Cocchi sú tu!


Prémiové, aromatizované vína Cocchi, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých klasických cocktailov, sú dostupné už aj v mini verzii v 5 cl mini fľaštičkách. Sú ideálnym doplnkom do cocktailových či darčekových balíčkov, na ochutnávky či ako doplnkový sortiment pre ozvláštnenie portfólia vín. Sú dostupné jednotlivo, ale aj v elegantných balíčkoch po 5 kusov (z každého druhu jeden kus). V prípade záujmu neváhajte a kontaktujte Vášho obchodného zástupcu.


Zoznámte sa s nimi

Cocchi Americano Bianco

Cocchi Americano je korenené víno, ktoré svojou povahou predstavuje prepojenie medzi vínom a likérom. Pri výrobe Cocchi Americano sa biele víno okorení o výťažky získané studenou infúziou v alkohole a následne prečistí, čím sa zjemní aróma a chuť. Horkú chuť mu dodáva tzv. amaricato, (z ktorého pochádza aj jeho názov Americano) extrakt zo vzácnych bylín a korenín, ktoré obsahuje biele víno, cukor, alkoholový extrakt z bylín a korenín, kvety i listy horca, palina, chinínovník, horká pomarančová kôra, baza a ďalšie.  

V mixológii je Cocchi Americano výnimočne všestranné pre klasické cocktaily Vesper Martini, Corpse Reviver #2, White Negroni, ako modifikátor alebo ako základ pre aromatizujúce extrakty. Obzvlášť úspešná je kombinácia s alkoholmi ako sú gin, vodka a mezcal. Je to dokonalá prísada pre nový silný trend „nízko oktánových“ kokteilov s nízkym obsahom alkoholu, ako je napríklad Americano Spritz – Americano v spojení so sódou.



Cocchi Rosa

Základom je zmes dvoch červených aromatických odrôd známych tónmi divokej ruže a letného bobuľového ovocia.  Tieto sú zmiešané s bylinami, kvetinami, koreninami a výťažkami predovšetkým z horca, chinínovníka a citrusov rovnako ako pre klasickú Bianco verziu. Navyše je však pridaný zázvor a lupienky ruže. Jeho krásna červená farba je úplne prírodná a pochádza z vína. Kombinácia s alkoholmi, ako sú gin, vodka a mezcal je veľmi pozitívna. Klasickým cocktailom s Cocchi Rosa je Spritz, keď sa mieša so sódou a zdobí kôrou ružového grepu.

Cocchi Storico Vermouth di Torino

Vzrušujúci vermouth, bohatý na vnemy: spomedzi bylín a aromatických korenín stoja v popredí palina a citrusy s ich vyrovnanými horkými a citrusovými tónmi, ktoré charakterizujú štýl Cocchi. Na zdôraznenie jantárového tónu sa pridáva cukor zhnednutý na ohni, čo pridáva nielen farbu, ale aj špeciálnu chuť, chrumkavosť a pocit cukrovej vaty schopnej zaobaliť všetky tie horké chute bez použitia vanilky. Bohatá chuť so silnými náznakmi kakaa a horkého pomaranču. Z infúzie niekoľkých skvelých a vonných driev dodáva na koniec jemné arómy gáfru a rozmarínu.

Vermouth di Torino Storico Cocchi je protagonistom medzinárodného znovuzrodenia najkvalitnejších vermútov a výsledkom obnoveného záujmu veľkých barmanov o denomináciu Vermouth di Torino. Vo veľmi krátkom čase sa stal jedným z najlepších vermútov, ktoré sa stali voľbou najlepších barov sveta. Je vynikajúci čistý na ľade s malým kúskom citrónovej kôry, ale aj nevyhnutný základ pre klasické cocktaily od Negroni až po Manhattan.

Cocchi Dopoteatro Vermouth Amaro

Vzácny „večerný vermút“ s názvom Dopo Teatro, ktorý vyrastá z Piedmontskej tradície piť večer jeden malý pohárik studeného vermútu s citrónovou kôrou. Bohatosť horkých princípov robí z tohto vermútu tonizujúci aperitív a príjemnú bodku za jedlom. Dnes je dokonalý ako prísada čo dodá do najlepších cocktailov patričnú horkosť.

Cocchi Barolo Chinato

Ikonické Barolo Chinato sa dnes stále vyrába podľa pôvodnej receptúry. Víno Barolo D. O. C. G. sa  dochucuje kôrou chinínovníka, rebarborou a koreňom horca, ako aj vzácnymi semenami kardamónu, ktorého aktívne princípy sa extrahujú pomalou maceráciou pri izbovej teplote a následným vyzrievaním v sudoch po dobu takmer jedného roka. Je typický svojou vyrovnanosťou a rovnováhou arómy s okamžitou príjemnou chuťou a príjemnou dlho pretrvávajúcou vôňou.

Veľký úspech zaznamenáva v dobrých reštauráciách podávaný pri izbovej teplote alebo ako elegantná bodka za jedlom alebo dokonca zohriaty parou s pomarančovou kôrou. Takmer prekvapivý je nedávny objav Barolo Chinato ako „ideálnej tekutiny“ na podporu a dokončenie pretrvávajúcej chute čokolád s vysokým obsahom kakaa. Na počesť tohto objavu, Andrea Slitti, jeden z najlepších výrobcov čokolády v Taliansku, vyrobil klasickú pralinku s Barolo Chinato.

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.