Na ďalší workshop v rámci 9. slovenského kola WCC sme sa vybrali ešte vyššie! Na ikonickom mieste vo výške 220 metrov nad morom – v bratislavskom podniku UFO watch.taste.groove sa konal druhý z pripravovaných workshopov s veľavravným názvom Aperitif & Digestif. Jeho hlavnou hviezdou bol prémiový guatemalský rum Zacapa, ktorého tajomstvá a tromfy predstavil opäť Tony Velich. Pútavé rozprávanie o histórii, detailoch pestovania, výrobe a ďalších špecifikách tejto vyhľadávanej značky ukončilo niekoľko originálnych nápadov na perfect serve a inšpirácie, ako výnimočnú chuť Zacapy skĺbiť s chuťami na tanieri.
Po elegantnom predstavení tejto rumovej ´superstar´ Tony Velich prešiel k samotným pojmom aperitív a digestív. Vysvetlil, z čoho by sa mali skladať, koľko alkoholu obsahovať, aké rôzne štýly ich prípravy poznáme, ako ich prispôsobiť jednotlivým úsekom dňa – ako si ich vychutnať na raňajky, obed, či k večeri. Pre mladých barmanov – potenciálne budúce hviezdy za barom to bola neoceniteľná prednáška plná vzácnych informácií, rád aj inšpirácie.
Po Tonym si už vzal slovo majster z inej oblasti - kuchár roka 2020 a šéfkuchár fine dine konceptu UFO Jozef Masarovič. Táto časť dňa patrila dobrému jedlu a tomu najvyššiemu majstrovstvu, s akým sa dobroty na tanieri dokážu snúbiť s kvalitnými drinkami. V rámci degustačného trojchodového menu sme mali možnosť ochutnať také delikatesy ako chrumkavú bravčovú kožu, šišku s foie gras a kyselkavým cibuľovým džemom, posledným „signature“ jedlom bola srnka, feniklová sušienka zo sladu, jablkovo-hrozienkový gél a dehydrované srnčie srdce, sladkou bodkou boli lahodné bonbóny z domácej čokolády, plnené rafinovaným Zacapa krémom. Ku každému jedlu zvolil Miroslav Telehanič originálny drink, ktorý skvele podčiarkoval chute na tanieri.
Na workshope bolo predstavené aj špeciálne World Class Menu, ktoré bolo zverené jednotlivým súťažiacim, aby sa pohrali so zaujímavými receptami, zapojili svoju tvorivosť a predstavili ich v originálnom kreatívnom servise. Drinky z tohto menu budete môcť nájsť od 1. marca vo viacerých baroch na Slovensku a na sociálnych sieťach pod hashtagom #worldclassSvk.
Oba inšpiratívne večery v Sky bare a Ufo watch.taste.groove nabudili mladých barmanov k ďalším nápadom, chuti prekračovať samých seba a siahnuť si na celkové májové víťazstvo. Dovtedy ich, samozrejme, čaká ešte mnoho výziev, prekážok a ďalších stretnutí, napríklad zaujímavý workshop „future proof“ - téma ktorá je zameraná na low alco a non alco“, v súlade s dnešnými modernými trendmi, a ďalšie. Zostaňte naladení na príjemnú súťažnú atmosféru pod značkou WCC a držte palce, nech v máji vyhrá ten najlepší!