Novinky

Whiskey Bulleit Bourbon, Whiskey Bulleit Rye & Whiskey Bulleit Bourbon 10YO

Whiskey Bulleit Bourbon, Whiskey Bulleit Rye & Whiskey Bulleit Bourbon 10YO.

Bourbon Bulleit je vyrábaný v paliarni Buffalo Trace v Kentucky. Zreje vo vypálených sudoch z amerického duba najmenej šesť rokov. Tam získava svoju farbu a chuť. Whiskey Bulleit Bourbon a Whiskey Bulleit Rye sú plnené podľa tradície v staromódnych, dizajnovo niekoľko krát ocenených fľašiach.


Whiskey Bulleit Bourbon má ostrú a temperamentnú vôňu s náznakmi marmelády a príjemne teplého duba. Túto výraznú vôňu uzatvára náznak dymu s nádherným krémovým banánovým kokteilom. Jeho plná chuť s náznakom korenistého pomaranča je podfarbená podtónom suchej ovocnej šupky, zimného korenia, s charakterom cigarovej škatule a dotykom parfumu. Jeho záver je stredne dlhý s dozvukom množstva korenín.
Bulleit Bourbon získal v roku 2012 v súťaži San Francisco World Spirits Competition zlatú medailu.

Whiskey Bulleit Rye sa vyrába malo sériovo, v pomere 95 percent raže a 5 percent sladového jačmeňa. Táto absolútne skvostná ražná whisky získala v roku 2013 dvojnásobnú zlatú medailu na svetovej súťaži San Francisco World Spirits Competition.
Jeho vôňa je svieža, a živá s náznakmi korením (svieža mäta, škorica, kakao, aníz) a ovocia - zrelé nektarinky, marhule, zlaté hrozienka - pokvapkané javorovým sirupom. Záver má suchý dubový.

 

Whiskey Bulleit Bourbon 10YO -  táto 10YO Kentucky straight bourbon whiskey je  postavená na  základnej receptúre  Bulleit bourbonu známej už z polovice  18-teho  storočia. Jej zloženie je 68% kukurica, 28%  raž a 4% sladový jačmeň. Zreje v silne vypálených sudoch  z amerického bieleho duba ďalších 10 rokov, ktoré dodali Bulleit  bourbonu špeciálny charakter  s výrazom žita, pre ktorý je tato značka  veľmi dobre  známa. V rokoch 2013/2014 a 2015 získala zlatú medailu  vo „World Spirit Competition“ v San Franciscu a bola ohodnotená 92  bodmi zo 100 v „Ultimate Spirit Challenge“

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.