OJO DE DIOS, V PREKLADE „BOŽIE OKO“ JE OKOM DO DUŠE MEXIKA.
Mezcal Ojo de Dios sa vyrába z agáve odrody Espadin, ktorá sa pestuje v srdci regiónu Oaxaca, presnejšie na panstve v San Luis del Rio a zbiera sa až po 7 – 8 rokoch pri úplnom dozretí.
Proces výroby začína varením sŕdc agáve (tzv. piňe) 10 dní v podzemnej peci s lokálnym dubovým drevom. Uvarené srdcia sú potom rozdrvené tahonou (veľké kamenné koleso), ktoré ťahá somár panstva, Chicharito. Vlákna a šťavy agáve sa prirodzene fermentujú a následne dvakrát destilujú v 250 litrových medených kotloch, čoho výsledkom je oceňovaný Ojo de Dios Original Mezcal.
V prípade ochutených mezcalov Ojo de Dios Hibiscus sa ešte na záver výroby pridávajú sušené ibištekové kvety a pri Ojo de Dios Cafe kávové zrná Arabica.
Ojo de Dios je vyrábaný zo 100% udržateľne pestovaného Espadin Agave. Bez umelých prísad.
Za výrobou moderného, remeselného mezcalu Ojo de Dios stojí maestro Francisco Ortiz z tretej generácie výrobcov a master distiller-ky Cynthia Villalobos a Citlali Velazquez.