Novinky

Mezcal Ojo de Dios

OJO DE DIOS, V PREKLADE „BOŽIE OKO“ JE OKOM DO DUŠE MEXIKA.

Mezcal Ojo de Dios sa vyrába z agáve odrody Espadin, ktorá sa pestuje v srdci regiónu Oaxaca, presnejšie na panstve v San Luis del Rio a zbiera sa až po 7 – 8 rokoch pri úplnom dozretí.

Proces výroby začína varením sŕdc agáve (tzv. piňe) 10 dní v podzemnej peci s lokálnym dubovým drevom. Uvarené srdcia sú potom rozdrvené tahonou (veľké kamenné koleso), ktoré ťahá somár panstva, Chicharito. Vlákna a šťavy agáve sa prirodzene fermentujú a následne dvakrát destilujú v 250 litrových medených kotloch, čoho výsledkom je oceňovaný Ojo de Dios Original Mezcal.

V prípade ochutených mezcalov Ojo de Dios Hibiscus sa ešte na záver výroby pridávajú sušené ibištekové kvety a pri Ojo de Dios Cafe kávové zrná Arabica.

Ojo de Dios je vyrábaný zo 100% udržateľne pestovaného Espadin Agave. Bez umelých prísad.

Za výrobou moderného, remeselného mezcalu Ojo de Dios stojí maestro Francisco Ortiz z tretej generácie výrobcov a master distiller-ky Cynthia Villalobos a Citlali Velazquez. 

Cocktail time

Mezcalita

50 ml Ojo de Dios Joven

15 ml Agávový sirup

 30 ml čerstvá limetová šťava

Cocktail time

Hibiscus Paloma

50 ml Ojo de Dios Hibiscus

15 ml limetová šťava

Fever-Tree Pink Grapefruit Soda

Cocktail time

Espresso de Dios

50 ml Ojo de Dios Cafe

15 ml agávový sirup

50 ml espresso

Nezmeškajte žiadnu novinku

Prihláste sa k odberu našich noviniek.